MSG STABLEHOPPER "SAFETY CONSEPT"

med selvudløsende forbomme og hovedairbag!

Airbag for heste - hvordan?

AIRBAG TIL HESTE - HVOR FINDES SÅDAN EN?

Siden Equitana 2022 har alle MSG hestebiler i serien "Stallion light og Superlight" haft udstyrspakken "Safety Concept".

Ud over hovedairbags til hestene, der står mod kørselsretningen, omfatter dette selvudløsende, polstrede bryststænger plus en omfattende pakke med ergonomisk fastgjort ekstra polstring, fx i slagområdet ved bagbenene, på skillevægge og på inderste væg i hofteområdet.
De to døre til sadelrummet bagtil har integrerede "airbags" i hestens hovedområde, som i starten skånsomt dæmper hestens hoved ved pludselige opbremsningsmanøvrer eller foran og bagved uheld og derefter beskyttende omslutter og centrerer det, indtil hestens krop stoppes efterfølgende af bryststangen. Heste-airbaggen forhindrer ikke kun mindre hovedskader, som erfaringen har vist kan opstå, når heste er urolige, den er også en reel beskyttelse af hestens hoved og nakke, som udsættes for store belastninger fra "skub" af hesten. Selv i tilfælde af mindre ulykker eller kraftige bremsemanøvrer er hestens krop blotlagt.
Mange hesteejere undværer bryststangen, som findes i stort set alle hestetrailere til at støtte hesten, af berettiget frygt for, at deres hest hopper "over stangen" i paniksituationer og så logisk nok skader sig selv. For at forhindre sådanne ulykker fungerer den patenterede MSG bryststang automatisk og er selvudløsende. 

Det betyder, at bryststangen kun automatisk foldes ned direkte fra oven, hvis der er en øget belastning. Hesten står sikkert på forbenene en brøkdel af et sekund efter at have hoppet over bryststangen.

Den ekstra polstringspakke beskytter hestene hele vejen rundt. I forbindelse med den standard skillevæg direkte indenfor rampen giver MSG maksimal sikkerhed selv for ekstremt urolige heste. Med udgangspunkt i ISO 9001-certificeringen af ​​MSG-produktion til hestetransportere fik MSG også foretaget en trækbelastningstest for væggen mellem hestene og kabinen af ​​DEKRA-certificeringsorganet. Ved afprøvning modstod denne væg en trækbelastning på 14 tons, dvs. omkring 14 gange vægten af ​​2 store heste uden den mindste skade. MSG har investeret i emnet sikkerhed uden nogen juridisk forpligtelse, som ikke er underlagt nogen lovkrav, især inden for hestetransport. På alle områder af gods- og passagertransport kræves nogle gange minutiøse regler for lastsikring. Undtagelse: Transport af dyr, især heste.

Til dette formål sætter MSG sine egne regler og arbejder fortsat intensivt med emnet sikkerhed for ryttere og heste under transport.